29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Špagety s dýňovou omáčkou

Název Množství a jednotka
dýně hokkaido 500 g
česnek 3 stroužky
bílé víno 100 ml
masový vývar 200 ml
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni nakrájíme na malé kostičky (cca o hraně 1 cm). Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a dýni orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, promíchneme a podlijeme bílým vínem. Necháme vyvařit alkohol, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme bylinkami - tymiánem, rozmarýnem a saturejkou a dusíme doměkka. Pak přilijeme šlehačku a přidáme nastrouhaný sýr. Za občasného míchání povaříme, až se sýr rozpustí. Podáváme s uvařenými špagetami.

Tip:
Omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixérem, nám ale chutná více takto :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

RECEPTY

Budapešťská pomazánka

Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...